ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ | Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2022
Ο Γυναικείος Σύνδεσμος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο με πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική δράση, του οποίου το έργο εκτείνεται στο νομό της Χίου και το οποίο ιδρύθηκε το1956
17070
post-template-default,single,single-post,postid-17070,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2022

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2022

Αγαπητά μας μέλη, φίλες και φίλοι,

Πριν μπούμε οριστικά στον χειμώνα «ο Γυναικείος Σύνδεσμος οι Φίλοι του Χιώτικου Χωριού» θα καλωσορίσει τα Μέλη του με δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στις Σφαγές της Χίου και στη Μικρασιατική Καταστροφή, που θα γίνουν στα γραφεία του Συνδέσμου των Απανταχού Καρδαμυλίων (Σκουζέ 1 & Ακτή Μιαούλη, Πειραιάς).

Η πρώτη εκδήλωση την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 είναι μια μουσική αφηγηματική παράσταση με τίτλο «Χίου Ανάμνησις» και παρουσιάσθηκε το καλοκαίρι στο Μουσείο της Μαστίχας στο Πυργί, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μια αφηγηματική ιστορική αναδρομή στην μοιραία για την Χίο άνοιξη του 1822, μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα, αφηγήσεις χιώτικα τραγούδα και στοιχεία από την λαϊκή μας παράδοση.
Ιστορική έρευνα, επιμέλεια κειμένων, σκηνοθεσία, αφήγηση: Σμαράγδα Αποστολάτου, Ανεζούλα Κατσιμπίρη.
Μουσική: Κλέαρχος Κορκόβελος (Κύμβαλο).
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.     Εισιτήριο:  10,00 ευρώ.   ΄Ωρα έναρξη:ς 18.00

Η δεύτερη εκδήλωση στις 19/10/2022 έχει τον τίτλο  «Την πρώτη φορά που αντίκρισα τη θάλασσα-Σεπτέμβριος 1922» και παρουσιάσθηκε το καλοκαίρι με επιτυχία στον Φάρο Βαρβασίου και στην 20ή Γιορτή Παραμυθιών της Κέας.  Αποδίδεται η ιστορία μιας Μικρασιάτισσας βασισμένη στην προφορική της μαρτυρία, κατακλύζοντάς μας με μνήμες και αναμνήσεις πόνου, πίκρας, νοσταλγίας αλλά και τρυφερότητας δύναμης και αγάπης για τη ζωή.
Συγγραφή, έρευνα, επιμέλεια κειμένων, αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου
Μουσική: Ηλίας Μαρκαντώνης (τραγούδι – κιθάρα)
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά     Εισιτήριο: 10,00 ευρώ    ΄Ωρα έναρξης: 18.00

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η Πρόεδρος

 

Μαριέλλα Βαρώνη

Η Γεν. Γραμματεύς

 

Τόνια Γλύπτου-Λιαδή