ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ | Επιστολή για το Πάσχα
Ο Γυναικείος Σύνδεσμος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο με πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική δράση, του οποίου το έργο εκτείνεται στο νομό της Χίου και το οποίο ιδρύθηκε το1956
17163
post-template-default,single,single-post,postid-17163,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Επιστολή για το Πάσχα

Επιστολή για το Πάσχα

Αγαπητά μας Μέλη,

Πριν λίγες μέρες επιστρέψαμε από την εκδρομή του Σωματείου στην Βόρειο Ισπανία, την γνωστή Χώρα των Βάσκων, γεμάτοι όμορφες εμπειρίες, που κατέκλυσαν  το μυαλό μας και εξακολουθούν να μας ‘βομβαρδίζουν αλύπητα’, χωρίς να μας αφήνουν να συγκεντρωθούμε και μετά από όλα αυτά… μόλις συνειδητοποιήσαμε ότι πλησιάζουν οι Άγιες ημέρες του Πάσχα.
Σας ευχόμαστε, λοιπόν, από καρδιάς να περάσετε τις ημέρες αυτές  κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα με υγεία, ειρήνη, ηρεμία, ελπίδα και αγάπη. Αγάπη για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αγάπη για όλους τους ανθρώπους μαζί, αγάπη για τον κόσμο ολόκληρο,  αγάπη για τη ζωή!

Είναι αλήθεια, ότι το έργο της κοινωνικής προσφοράς, το οποίο επιτελεί το Σωματείο, είναι αποτέλεσμα της δικής σας αγάπης και συμπαράστασης. Μαζί με τις ευχές μας, λοιπόν,  για τις  ημέρες του Πάσχα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την  ηθική και οικονομική υποστήριξη σας, η οποία είναι καθοριστική για μας. Φέτος  έχουμε τη δυνατότητα, να χορηγήσουμε, παράλληλα με τις ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις μας, ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Σκυλίτσειου Γ.Ν. Χίου, αξίας 14.000,00 ευρώ συν ΦΠΑ. Λόγω της υποχρεωτικής γραφειοκρατίας οι διαδικασίες ολοκληρώνονται και σύντομα το μηχάνημα αιμοκάθαρσης θα αποτελεί ιδιοκτησία του Νοσοκομείου Χίου.

Φέτος, στα μέσα Μαΐου, ολοκληρώνεται η πενταετής θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου και έτσι θα οδηγηθούμε σε Αρχαιρεσίες που θα γίνουν μαζί με την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών (όπως ορίζει το Καταστατικό) την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο «Αμαλία», (οδός Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 10, Αθήνα 10557 τηλ. 210 3237300).
Θα ενημερωθείτε για τα ονόματα των υποψηφίων μία εβδομάδα πριν τις αρχαιρεσίες  με email/  viber/ whatsApp. Σας παρακαλούμε θερμά να είστε κοντά μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζετε το έργο του Σωματείου, ηθικά και οικονομικά και γίνατε εσείς οι βασικοί συντελεστές, ώστε το έργο του Συλλόγου να επεκταθεί από την Κεντρική Χίο στη Νότια και τη Βόρεια, ιδρύοντας παραρτήματα ή πραγματοποιώντας συνεργασίες με άλλους τοπικούς Συλλόγους, όπως στα  Καρδάμυλα, την Κέραμο, τη Βολισσό, τα Αρμόλια, τη Βέσσα, το Νεοχώρι, τον Ζυφιά, το Βερβεράτο, και ακολουθούν η Συκιάδα, η Λαγκάδα, τα Μεστά.
Σας ευχαριστούμε, θερμά, που όλα αυτά τα χρόνια μας δώσατε τη δυνατότητα με την εμπιστοσύνη σας να διευρύνουμε το έργο της υφαντικής και της δαντέλλας σε καινούργια είδη χειροτεχνίας αλλά και ενδύματα, και να το προσαρμόζουμε σιγά-σιγά στην σύγχρονη εποχή.

Οι επόμενες δραστηριότητες του Σωματείου και της Τοπικής Επιτροπής Χίου, που έχουν προγραμματισθεί είναι οι εξής:
α) 25 Μαΐου 2024 από ώρα 10:30 μέχρι 17:30 Ημερίδα του Σωματείου που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μαστίχας στο Πυργί Χίου, με τίτλο «Η εξέλιξη της υφαντικής, της δαντέλλας και των παραδοσιακών τεχνών της Χίου και οι δυνατότητες ανάπτυξής τους στη σύγχρονη εποχή».
β)  2 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:30 το τσάι του Επιμορφωτικού Εργαστηρίου στο ξενοδοχείο «Χανδρής» στη Χίο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Τοπική Επιτροπή Χίου σας εύχονται

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο