ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ | Ευχές Πάσχα
Ο Γυναικείος Σύνδεσμος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο με πολιτιστική, πνευματική και κοινωνική δράση, του οποίου το έργο εκτείνεται στο νομό της Χίου και το οποίο ιδρύθηκε το1956
16997
post-template-default,single,single-post,postid-16997,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ευχές Πάσχα

Ευχές Πάσχα

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα του Σωματείου για  την Γενική Συνέλευση και για τη συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη.
Ο ‘κορονοϊός’ δυστυχώς συνεχίζει να απειλεί τη ζωή μας, εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και έχει καταφέρει να γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων μας.
Ο εγκλεισμός στο σπίτι, οι απαγορεύσεις, η στέρηση της ελευθερίας μας, έχουν γίνει πια τρόπος ζωής, τόσο που αναρωτιόμαστε μήπως θα έχουμε ‘σύνδρομο στέρησης’ όταν με το καλό βγούμε από αυτόν τον λαβύρινθο και μήπως δεν θα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το ‘μαγικό νούμερο’, που ανταποκρίνεται άμεσα και αυτόματα στο αίτημά μας για ελευθερία και μας δίνει την άδεια να βγούμε από το σπίτι.

Θα επανέλθουμε, άραγε, γρήγορα στην καθημερινότητά μας ή η από απόσταση επικοινωνία, είτε μέσω skype, είτε μέσω τηλεφώνου, χωρίς αγκαλιές, φιλιά, χειραψίες θα είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας ακόμα και όταν ο ‘πόλεμος’ αυτός θα έχει λήξει; Και το κυριότερο, θα έχουμε διάθεση να επανέλθουμε στην προ κορονοϊού καθημερινότητά μας;
Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι, δόξα τω Θεώ, είμαστε υγιής, έχουμε διαύγεια πνεύματος και μπορούμε να σκεφτόμαστε και να επεξεργαζόμαστε τις όποιες πληροφορίες δεχόμαστε.
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, η κατάσταση αυτή που βιώνουμε περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, να μην μας οδηγήσει σε κατάσταση ‘αλλοφροσύνης’, να μην επιδράσει αρνητικά στην ψυχοσύνθεση μας, ώστε να καταλήξουμε να γίνουμε απόμακροι χωρίς έντονη εκδήλωση συναισθημάτων, γιατί ο εαυτός μας, τότε, θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Το Πάσχα με τον συμβολισμό του μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, θα βρούμε τη διέξοδο από κάθε δοκιμασία και η Ανάσταση του Χριστού μας δυναμώνει και μας δίνει ένα χαρμόσυνο μήνυμα ζωής, ηρεμίας, γαλήνης χαράς. Όσες δυσκολίες και αντιξοότητες κι αν υπάρξουν, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, υπάρχει πάντοτε στο τέρμα του δρόμου το Φως της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Για τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Τοπική Επιτροπή Χίου  σας ευχόμαστε ένα όσο το δυνατόν ειρηνικό, χαρούμενο και ευλογημένο Πάσχα, και το Φως της Ανάστασης να γεμίσει τις καρδιές μας με γαλήνη, αντοχή και αισιοδοξία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Δ.Σ.

      Η Πρόεδρος

Μαριέλλα Βαρώνη

    Η Γεν. Γραμματεύς

Τόνια Γλύπτου-Λιαδή

 

Σημείωση: Σας υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθούν να διατίθενται οι εκδόσεις «Η Δαντέλα στη Χίο «και τα «Υφαντά και Λαϊκά Κεντήματα στη Χίο». Είναι ένα χρήσιμο δώρο και σημαντική ενίσχυση για το Σωματείο.

Για πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την κ. Μαριέλλα  Βαρώνη ή την κ. Δέσποινα Κολιού.